www.DIROBENELU.com Situl Românilor din Benelux |
| |
| Autor | Mesaj |
|---|
angelarusu Expert

Numarul mesajelor: 717 Reputatie: 11 Puncte: 1497 Data de inscriere: 17/01/2009
 | Subiect: Re: stiati ca? Dum Feb 15, 2009 1:53 am | |
| | lady-bird a scris: | Stiati ca....
- In parlamentul britanic, care numara 650 de membri, sunt doar 400 de locuri. Cine intârzie trebuie sa stea in picioare...
- Un melc poate dormi trei ani.
- Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decât greutatea tuturor oamenilor.
- Creierul barbatilor este organizat fie pentru a vorbi, fie pentru a asculta. Nu le pot face pe amandoua in acelasi timp. Asta inseamna ca daca un barbat vorbeste, el a surzit, nu mai poate auzi nimic. Cand vorbeste, o femeie poate auzi in acelasi timp. Deci, atunci cand o femeie vorbeste cu un barbat, trebuie sa-l lase sa termine ce are de spus, altfel el nu poate auzi nimic din replicile ei...
- Deschide un document nou in Word si scrie =rand(200,90), apoi apasa enter... Microsoft e gata sa "plateasca milioane" pentru cel care poate oferi explicatia. Incearca!!!!!!!!!!!!!!
- Puricele poate sari peste de 350 de ori lungimea trupului sau. Este ca si cum un om ar sari peste un teren de fotbal.
- Inima unei balene albastre este la fel de mare cât o masina.
- Sunt mai multe gaini decat oameni in lume.
- CocaCola poate fi folosita si pentru a curata parbrizul masinii tale cand se murdareste la drum lung si ai ramas fara lichid de spalare.
- Pentru a desprinde orice fel de hartii, guma sau silicon, lipite pe orice suprafata de sticla, umezeste zona respectiva cu CocaCola.
- Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.
- Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
- Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
- Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
- |
foarte interesant felicitari  |
|  | | sfantul_calinic Master

Numarul mesajelor: 1773 Varsta: 57 Localisation: Bucuresti Emploi: Presedinte "Fundatia Sfantul Ierarh Calinic Reputatie: 14 Puncte: 2501 Data de inscriere: 11/10/2008
 | Subiect: Re: stiati ca? Dum Feb 15, 2009 6:39 am | |
| |
|  | | sanziana Staff Officer

Numarul mesajelor: 1333 Varsta: 62 Reputatie: 18 Puncte: 2708 Data de inscriere: 24/11/2006
 | Subiect: Re: stiati ca? Dum Feb 15, 2009 12:34 pm | |
| Experții britanici au  analiizat rezultatele mai multor studii și au constatat: ideea că oamenii nu ar trebui să consume mai mult de trei ouă pe săptămână e total greșită. Grăsimile saturate prezintă un pericol asupra sănătății umane mai ceva decât un ou, care apropo, este un elemnt cheie a unei alimentații echilibrate și sănătoase, relatează sanatatea.com. În ou, într-adevar se găsește mult colesterol (391mg în 100g de ou brut sau 225mg la un ou de mărime medie), dar el este dominat de grăsimi nesaturate, dar nivelul de acizi grași saturați este foarte mic. În afară de aceasta, în ouă sunt puține calorii, însă ele sunt o excelentă sursă de microelemente esențiale și de proteine de înaltă calitate. De aceea, oamenii supraponderali pot include în dieta sa și câte un ou. Cercetătorii nu au uitat să menționeze în munca lor și despre criza economică mondială. Potrivit acestora, în condițiile actuale financiare grele, ouăle pot fi alimente ieftine și utile pentru toată lumea și în special pentru persoanele cu venituri mici. În general, oamenii de știință cred că acum e momentul potrivit de reabilitare a ouălor și plasarea în meniul persoanelor ce au grijă de sănătate. (S.A.V.) _________________ Cine nu iubeste animalele, nu iubeste nici oamenii!
|

Numarul mesajelor: 1773 Varsta: 57 Localisation: Bucuresti Emploi: Presedinte "Fundatia Sfantul Ierarh Calinic Reputatie: 14 Puncte: 2501 Data de inscriere: 11/10/2008
 | Subiect: Re: stiati ca? Dum Feb 15, 2009 1:14 pm | |
| | sanziana a scris: | Experții britanici au analiizat rezultatele mai multor studii și au constatat: ideea că oamenii nu ar trebui să consume mai mult de trei ouă pe săptămână e total greșită. Grăsimile saturate prezintă un pericol asupra sănătății umane mai ceva decât un ou, care apropo, este un elemnt cheie a unei alimentații echilibrate și sănătoase, relatează sanatatea.com.
În ou, într-adevar se găsește mult colesterol (391mg în 100g de ou brut sau 225mg la un ou de mărime medie), dar el este dominat de grăsimi nesaturate, dar nivelul de acizi grași saturați este foarte mic.
În afară de aceasta, în ouă sunt puține calorii, însă ele sunt o excelentă sursă de microelemente esențiale și de proteine de înaltă calitate. De aceea, oamenii supraponderali pot include în dieta sa și câte un ou.
Cercetătorii nu au uitat să menționeze în munca lor și despre criza economică mondială. Potrivit acestora, în condițiile actuale financiare grele, ouăle pot fi alimente ieftine și utile pentru toată lumea și în special pentru persoanele cu venituri mici.
În general, oamenii de știință cred că acum e momentul potrivit de reabilitare a ouălor și plasarea în meniul persoanelor ce au grijă de sănătate. (S.A.V.) |
Mie îmi plac foarte mult ouăle. Într-o săptămană cred că mănânc aproximativ 14, și mă simt excelent. Analizele mi-au ieșit cu rezultat foarte bun. Mai era o teorie, și anume, că cei care au avut hepatită nu au voie să mănânce ouă. Total greșit. |

Numarul mesajelor: 1333 Varsta: 62 Reputatie: 18 Puncte: 2708 Data de inscriere: 24/11/2006
 | Subiect: Re: stiati ca? Dum Feb 15, 2009 4:56 pm | |
| Eu tineam cont de ceea ce spuneau medicii, sa nu mananci mai mult de 3 oua, de acum voi manca si eu mai multe!  _________________ Cine nu iubeste animalele, nu iubeste nici oamenii!
|

| Subiect: Re: stiati ca? Dum Feb 15, 2009 5:03 pm | |
|  Sunt atât sănătoase, cât și gustoase. |
|  | | Alex Master

Numarul mesajelor: 1133 Varsta: 38 Reputatie: 11 Puncte: 2468 Data de inscriere: 17/12/2006
 | Subiect: Re: stiati ca? Sam Iun 13, 2009 8:34 am | |
| - Singurul aliment ce nu se deterioriaza este mierea. - In parlamentul britanic, care numara 650 de membri, sunt doar 400 de locuri. Cine intarzie trebuie sa stea in picioare... - Un melc poate dormi trei ani. - Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor. - Crocodilul nou-nascut este de trei ori mai mare decat oul din care a iesit. - Ursii polari sunt stangaci. - Creierul barbatilor este organizat fie pentru a vorbi, fie pentru a asculta. Nu le pot face pe amandoua in acelasi timp. Asta inseamna ca daca un barbat vorbeste, el a surzit, nu mai poate auzi nimic. Cand vorbeste, o femeie poate auzi in acelasi timp. Deci, atunci cand o femeie vorbeste cu un barbat, trebuie sa-l lase sa termine ce are de spus, altfel el nu poate auzi nimic. - Deschide un document nou in Word si scrie =rand(200,90), apoi apasa enter Microsoft e gata sa "plateasca milioane" pentru cel care poate oferi explicatia. Incearca - Puricele poate sari peste de 350 de ori lungimea trupului sau. Este ca si cum un om ar sari peste un teren de fotbal. - Inima unei balene albastre este la fel de mare cat o masina. - In Marea Britanie, din 99 de oameni accidentati moare 1, in Germania, din 60 de oameni accidentati moare 1, iar in Romania , din 3 oameni accidentati moare 1. - Sunt mai multe gaini decat oameni in lume. - CocaCola poate fi folosita si pentru a curata parbrizul masinii tale cand se murdareste la drum lung si ai ramas fara lichid de spalare. - Pentru a desprinde orice fel de hartii, guma sau silicon, lipite pe orice suprafata de sticla, umezeste zona respectiva cu CocaCola. - Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume. Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca! - In medie, persoanele stangace mor mai repede cu 9 ani decat cele dreptace. - O persoana normala este cu circa 6mm mai lunga noaptea. Corpul uman se lungeste in timpul noptii. - Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri. - Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume. - Cat de destept este piciorul tau drept? Incearca asta ! Este de la un chirurg ortoped. Iti va pune mintea in incurcatura si vei continua sa incerci din nou si din nou, pentru a vedea daca esti mai destept decat piciorul tau, dar nu vei reusi... 1. In timp ce stai la birou in fata calculatorului, ridica piciorul drept de pe podea si fa cu el cercuri in sensul acelor de ceasornic. 2. Acum, in timp ce faci asta, deseneaza cifra "6" in aer cu mana dreapta. Piciorul isi va schimba sensul de rotatie. Inainte de sfarsitul zilei vei incerca din nou, daca nu ai facut-o deja. Trimite asta prietenilor, sa fie si ei frustrati - Nu se poate stranuta cu ochii deschisi. - Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h. - Propozitia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog" foloseste fiecare litera a alfabetului. - Cuvantul cimitir vine din grecescul koimetirion, care inseamna "dormitor". |

| Subiect: Re: stiati ca? Sam Iun 13, 2009 5:55 pm | |
| Interesante informatii, Alex!  _________________ Cine nu iubeste animalele, nu iubeste nici oamenii!
|
|  | | AL-RAISA Senior

Numarul mesajelor: 260 Varsta: 38 Localisation: NL Reputatie: 2 Puncte: 1405 Data de inscriere: 30/05/2009
 | Subiect: Re: stiati ca? Dum Iun 14, 2009 9:26 am | |
| ''In medie, persoanele stangace mor mai repede cu 9 ani decat cele dreptace''
asta nu prea-mi convine |
|  | | |
Subiecte similare |  |
|
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|