www.DIROBENELU.com Situl Românilor din Benelux |
| | Povesti, povestiri, parabole | |
| |
| Autor | Mesaj |
|---|
sanziana Staff Officer

Numarul mesajelor: 1333 Varsta: 62 Reputatie: 18 Puncte: 2702 Data de inscriere: 24/11/2006
 | Subiect: Re: Povesti, povestiri, parabole Joi Noi 26, 2009 1:41 pm | |
| De unde le gasesti, Silverstar, sunt foarte interesante si intelepte povestile tale!  _________________ Cine nu iubeste animalele, nu iubeste nici oamenii!
|
|  | | silverstar Bleu

Numarul mesajelor: 38 Reputatie: 0 Puncte: 955 Data de inscriere: 21/11/2009
 | |  | | silverstar Bleu

| Subiect: Re: Povesti, povestiri, parabole Vin Noi 27, 2009 9:30 am | |
| Pomul cu roade Un om asuprit de cei invidioși și necredincioși, s-a dus și s-a jelit la duhovnicul său zicând: "Ce au cu mine, părinte, de nu mă lasă în pace?"
Părintele l-a luat cu sine în livadă și i-a zis: "Iată, fiul meu, ai aici pilda vieții: crezi, tu, oare, că cineva aruncă cu pietre în pomii cei neroditori, care nu au decât frunze? Nu, fiule, oamenii aruncă cu pietre doar în cei roditori. Fii fericit că te asupresc oamenii, căci te asemeni pomului cu roade..." |
|  | | Alex Master

Numarul mesajelor: 1133 Varsta: 38 Reputatie: 11 Puncte: 2462 Data de inscriere: 17/12/2006
 | Subiect: Re: Povesti, povestiri, parabole Vin Noi 27, 2009 3:10 pm | |
| Cu ceva timp in urma am decis sa tai un prun care imbatranise si risca sa cada. A venit un prieten cu o drujba si l-am dat jos cat ai clipii, totusi i-am mai lasat un trunchi de 1m si ceva sa fac o masa deasupra. Poate credeti sau nu dar cu toate ca era necesar sa-l tai, mi-a parut rau dupa aceia ba chiar ma uit mereu cu nostalgie, la trunchiul stingher care a ramas. Chestie de obisnuinta sau nu, facea parte din peisaj, era de acolo cum s-ar zice. Nu il plantasem eu, in schimb eu am reusit sa-l tai... cand ma gandesc cate decizii aiurea trebuiesc luate in viata, la un moment dat. |
|  | | silverstar Bleu

| Subiect: Re: Povesti, povestiri, parabole Lun Noi 30, 2009 9:01 am | |
| | Alex a scris: | Cu ceva timp in urma am decis sa tai un prun care imbatranise si risca sa cada. A venit un prieten cu o drujba si l-am dat jos cat ai clipii, totusi i-am mai lasat un trunchi de 1m si ceva sa fac o masa deasupra. Poate credeti sau nu dar cu toate ca era necesar sa-l tai, mi-a parut rau dupa aceia ba chiar ma uit mereu cu nostalgie, la trunchiul stingher care a ramas. Chestie de obisnuinta sau nu, facea parte din peisaj, era de acolo cum s-ar zice. Nu il plantasem eu, in schimb eu am reusit sa-l tai... cand ma gandesc cate decizii aiurea trebuiesc luate in viata, la un moment dat. |
Alex, si eu iubesc foarte mult copacii. Uite aici, ceva ce am gasit legat de copaci. Sigur, fiecare e liber sa faca ce vrea. Eu postez doar ca informare.
Meditatia in preajma arborilor este o modlitate de incarcare energetica foarte eficienta. In acest sens se alege un copac mare si puternic, cu coroana ramificata, cu frunzele viu colorate si stralucitoare. Stati langa copac, lipiti-va de el, imbratisati-l, contopiti-va cu el, identificati-va cu copacul. In felul acesta va reinnoiti fortele, va reincarcati energetic si scapati de stress, de resentimente, de grijile cotidiene. Dupa fiecare "vizita" la copac veti constata ca sunteti mai curat, mai plin de viata. Iata si un descantec, bun de spus in preajma copacului:
"Buna seara... spuneti-i pe nume In pamant te-ai implantat, In lumina te-ai scaldat, Vanturile-ai infruntat Pana cand te-ai inaltat. Ai crescut mandru sub soare Cu curaj si cu rabdare. Vantul nu te rupe - Eu sunt ca tine! Vremea nu te-ndoaie - Eu sunt catine! Raul nu te-ajunge - Eu sunt ca tine! Eu sunt tu si tu esti eu Si la bine si la rau!"
Pentru cine crede in talismane, sa rupa o crenguta pe care sa o poarte mereu asupra sa. Atunci cand rupi crenguta, spui copacului: "Nu te rup sa-ti fac durere Ci te rog sa-mi dai putere". Cand ajungi in dreptul copacului, saluta-l! Cand te desparti de copac, multumeste-i pentru tot ce ti-a daruit, promite-i c-o sa te intorci si ia-ti la revedere pana la vizita urmatoare. Trateaza-l ca pe o fiinta. Pentru ca este.  |
|  | | | | Povesti, povestiri, parabole | |
|
Subiecte similare |  |
|
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|