www.DIROBENELU.com
Situl Romānilor din Benelux
PortalAcasaChatCalendarGalerieFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectareGazeta de Belgia

Impartiti | 

romani din belgia

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2
AutorMesaj
Alex
Master
Master

Numarul mesajelor: 1122
Varsta: 38
Reputatie: 11
Puncte: 2349
Data de inscriere: 17/12/2006

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Mier Sept 01, 2010 7:28 am

de regula majoritatea inchiriaza locuintele nebobilate (deoarece cele mobilate costa mai scump) si trebuie tu sa-ti mobilezi dupa propriile nevoi si gusturi sau posibilitati.
ca sa ai o idee de ce gasesti si preturile cerute vezi pe Immoweb in adresa de mai jos am dat o cautare pt Uccle (comuna unde-i spitalul, dar poti extinde cautarea si in comunele vecine):
http://www.immoweb.be/fr/rent.Results.gallery.cfm?xmi=&xkeep=Y&xcarte=N&xidcategorieprev=5&xidcategorie=5&xtypelocation=N&xcodepays=B&xcodecommunelibre=&xidregionxidprovincexidarrondissement=1%2C11%2C+&xcodecommune1=1180&xcodecommune2=&xcodecommune3=&xcodecommune4=&xprice1=400&xprice2=1000&xdevice=EUR&xminp1=&xminp2=&xminroom1=1&xminroom2=2&xpermin=&xorderby1=codecommune&xorderby2=prixhtva&xshow=&xdisplay=gallery&xvvi=Y&xinitliste=Y&mycurrent_section=rent&mycurrent_engine_section=rent&ongletsearchactif=1&xcodecommune5=&xsearchonglet=N
totodata cand gasesti ceva baga adresa in Google maps si vezi ce distanta are fata de spital, daca sunt mijloace de transport etc.
Pt jobul sotului e greu sa discuti de la distanta cu cineva dar vedeti putin prin anunturile din www.vlan.be
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
monica.lidia

feminin
Numarul mesajelor: 3
Varsta: 35
Reputatie: 0
Puncte: 500
Data de inscriere: 01/10/2010

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Vin Oct 01, 2010 12:25 pm

Buna ziua si bine v-am gasit,
Ma cheama Monica, am 33 de ani si inca locuiesc in Galati, Romania Smile . Pentru ca la noi criza se adanceste din ce in ce, si pentru ca am o fetita de aproape 3 ani pe care nu vreau sa o fac roman, am luat o decizie capitala, vreau sa ma mut la Bruxelles.
Vorbesc fluent engleza, franceza si italiana, am studii economice si o experienta in domeniu de peste 10 ani. Totusi, nu imi place prea mult meseria mea si nici nu e prea cautata, asa ca am decis sa fac si o schimbare de cariera, as vrea sa devin asistenta medicala.
Am gasit o scoala in Bruxelles care corespunde planurilor mele si intentionez sa incep din septembrie 2011. Sper sa gasesc la membrii forumului sprijin in obtinerea unor informatii despre etapele pe care va trebui sa le parcurg. O sa va rog, celor care sunteti stabiliti in Belgia, eventual chiar in Bruxelles sa-mi spuneti parerea voastra despre proiectul meu.
Multumesc si ne auzim curand.
Sus In jos
Admin
Master
Master

masculin
Numarul mesajelor: 1397
Reputatie: 39
Puncte: 2658
Data de inscriere: 22/11/2006

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Vin Oct 01, 2010 5:07 pm

monica.lidia a scris:
Buna ziua si bine v-am gasit,
Ma cheama Monica, am 33 de ani si inca locuiesc in Galati, Romania Smile . Pentru ca la noi criza se adanceste din ce in ce, si pentru ca am o fetita de aproape 3 ani pe care nu vreau sa o fac roman, am luat o decizie capitala, vreau sa ma mut la Bruxelles.
Vorbesc fluent engleza, franceza si italiana, am studii economice si o experienta in domeniu de peste 10 ani. Totusi, nu imi place prea mult meseria mea si nici nu e prea cautata, asa ca am decis sa fac si o schimbare de cariera, as vrea sa devin asistenta medicala.
Am gasit o scoala in Bruxelles care corespunde planurilor mele si intentionez sa incep din septembrie 2011. Sper sa gasesc la membrii forumului sprijin in obtinerea unor informatii despre etapele pe care va trebui sa le parcurg. O sa va rog, celor care sunteti stabiliti in Belgia, eventual chiar in Bruxelles sa-mi spuneti parerea voastra despre proiectul meu.
Multumesc si ne auzim curand.

Monica,
bine ai venit pe situl nostru!
proiectul tau este foarte curajos si nu as vrea nicicum sa-ti tai elanul DAR (de ce oare de fiecare data trebuie sa existe si un DAR):
- limba vorbita in Bruxelles este de predilectie franceza, eventual flamanda (neerlandeza) deci din acest pct de vedere spui ca stai bine;
- ca sa obtii statut de sedere in Belgia, se poate cu ajutorul adeverintei de la scoala de aici, DAR trebuie sa ai resursele sa te intretii pe durata scolii (chirie, mancare, taxe scolare etc etc)
- problema copilului de 3 ani poate trebuie rezolvata cu o gradinita unde sa o lasi (din nou costuri suplimentare)
Daca ai solutii macar pentru aceste probleme (deoarece mai sunt si celelalte de ordin sentimental fata de ce lasi in urma) atunci eu nu am decat sa-ti urez SUCCES in noul tau proiect de viata.

Staff Officer
Staff Officer

Numarul mesajelor: 1320
Varsta: 61
Reputatie: 18
Puncte: 2587
Data de inscriere: 24/11/2006

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Sam Oct 02, 2010 8:50 am

Bine ai venit, Monica! flower

monica.lidia

feminin

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Lun Oct 04, 2010 10:20 am

Multumesc Admin si Sanziana,
Admin m-am gandit si la problemele pe care le ridici tu si binenteles ca am luat in calcul o suma de bani cu care voi veni din ro (m-am gandit sa fiu asigurata macar pentru vreo 3 luni plus taxele scolare)
si sper sa reusesc sa gasesc un job part-time pe perioada studiilor. Oricum ca si nivel al taxelor de studii pentru ce ma intereseaza pe mine sumele sunt ca in ro, deci eram deja pregatita Very Happy.
Recunosc totusi ca motivele principale pentru care m-am gandit la Bruxelles sunt :limba franceza si fratele meu care e la 178 km in Haga de vreo 4 ani Laughing
Oricum multumesc de rapuns si sper sa tinem legatura in continuare.

Sus In jos
sanziana
Staff Officer
Staff Officer

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Lun Oct 04, 2010 9:09 pm

Pai mai bine vino in Olanda,nu stii limba dar esti langa fratele tau. Daca stii engleza, inveti relativ usor olandeza! Cool

monica.lidia

feminin

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Mar Oct 05, 2010 8:19 am

As veni Sanziana, as veni cu mare placere, dar fratele meu a avut "initiativa" de a-si aduce niste prieteni romani in Olanda si experienta s-a dovedit a fi un fiasco total. Asa ca ,el spune acum ca nu e o idee buna avand in vedere bariera de limba. El si prietena lui sunt in Olanda de mai bine de 4 ani si tot nu stapanesc limba bine.
In plus eu am niste prieteni care au stat in Belgia o perioada si s-au intors cu impresii foarte bune despre viata si munca in Belgia.
Oricum pana ma urc in avion mai am timp sa schimb destinatia Very Happy
Sus In jos
sfarleaza
Junior
Junior

Numarul mesajelor: 74
Varsta: 90
Puncte: 1908
Data de inscriere: 10/12/2006

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Mar Ian 11, 2011 10:56 am

noutati ?
ai inceput munca ?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.injustices.be
sanziana
Staff Officer
Staff Officer

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Dum Ian 16, 2011 2:37 pm

monica.lidia a scris:
As veni Sanziana, as veni cu mare placere, dar fratele meu a avut "initiativa" de a-si aduce niste prieteni romani in Olanda si experienta s-a dovedit a fi un fiasco total. Asa ca ,el spune acum ca nu e o idee buna avand in vedere bariera de limba. El si prietena lui sunt in Olanda de mai bine de 4 ani si tot nu stapanesc limba bine.
In plus eu am niste prieteni care au stat in Belgia o perioada si s-au intors cu impresii foarte bune despre viata si munca in Belgia.
Oricum pana ma urc in avion mai am timp sa schimb destinatia Very Happy

Ai dreptate monica.lidia, belgienii sunt mai prietenosi decat olandezii, viata in Belgia mi se pare mai buna, personal regret ca nu am venit acolo!

Succes! Cool

Goldfish

feminin
Puncte: 1082
Data de inscriere: 26/02/2009

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Mier Feb 02, 2011 10:21 am

Si eu la fel un pic.
Smile
Sus In jos
sanziana
Staff Officer
Staff Officer

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Joi Feb 03, 2011 11:06 am

Buna, goldfisch, te intalnesc si aici nu numai la romanians!
Smile

Goldfish

feminin
Puncte: 1082
Data de inscriere: 26/02/2009

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Joi Feb 03, 2011 10:19 pm

Buna, Gentiana Smile
Sus In jos
sanziana
Staff Officer
Staff Officer

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Sam Feb 05, 2011 8:13 pm

Vreau sa-ma revansez fata de acest site, pe care l-am neglijat in ultima vreme! Embarassed

De acum ii voi dedica mai mult timp si energie, precum am facut-o la inceput. Sunt din nou entuziasmata! Cool

Admin
Master
Master

masculin
Numarul mesajelor: 1397
Reputatie: 39
Puncte: 2658
Data de inscriere: 22/11/2006

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Dum Feb 06, 2011 1:13 pm

sanziana a scris:
Vreau sa-ma revansez fata de acest site, pe care l-am neglijat in ultima vreme! Embarassed

De acum ii voi dedica mai mult timp si energie, precum am facut-o la inceput. Sunt din nou entuziasmata! Cool

sansa flori

Staff Officer
Staff Officer

MesajSubiect: Re: romani din belgia   Dum Feb 06, 2011 3:34 pm

Mersi admin si vreau sa te felicit pe aceasta cale pentru Gazeta!
Eu nu am mai intrat acolo de cateva luni, nu-mi vine sa cred ce bine arata!
Interesanta, documentata, articole bine alese! aplauze

romani din belgia

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Inapoi  1, 2

Subiecte similare

-
» Gossip Girl Romania.
» Top 10 actori
» Romanii si mentalitatea

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
www.DIROBENELU.com :: CATALOGUL-
|
creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog