www.DIROBENELU.com
Situl Românilor din Benelux
PortalAcasaChatCalendarGalerieFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectareGazeta de Belgia

Impartiti | 

Puterea gândului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master

feminin
Numarul mesajelor: 1773
Varsta: 57
Emploi: Presedinte "Fundatia Sfantul Ierarh Calinic
Reputatie: 14
Puncte: 2502
Data de inscriere: 11/10/2008

MesajSubiect: Puterea gândului   Lun Oct 03, 2011 6:35 am

Am o bună prietenă cu care, din păcate, nu am mai vorbit demult. Este foarte ocupată.
Azi, pe fila unui blog, mi-a reamintit de miracolele pe care le poate face subconștientul în viața noastră. Totul este să îl punem la treabă.
De câțiva ani buni, am cumpărat două volume scrise de Florence Scovel Shinn.
Florence Scovel Shinn (n. 24 septembrie 1871, Camden, New Jersey – d. 17 octombrie 1940, New York) a fost o ilustratoare americană.
Din partea mamei era o americană de „sânge albastru”, fiind o "Mayflower Biddle" și în acest fel rudă cu George Washington, iar stră-străbunicul ei dinspre mamă, Francis Hopkinson, a fost membru al Congresului Continental și semnatar al Declarației de Independență. Tatăl ei a practicat dreptul la Camden.
A studiat la Academia de Arte Frumoase din Pennsylvania.
În prima parte a carierei ei a ilustrat literatură pentru copii, în cărți și reviste.
În ce-a de-a doua parte a carierei sale, Florence Scovel Shinn a susținut conferințe de metafizică și a scris patru cărți:
• Jocul vieții
• Cuvântul este bagheta ta magică
• Ușa secretă către succes
• Puterea cuvântului rostit
apărute în limba română la Editura Leda.
Ea explică in cărțile ei cum omul, prin puterea gândului și a cuvântului rostit, prin stările de spirit pe care le trăiește iși poate construi propriul destin. Subliniază că valorile la care un om se raportează se obiectivează in existența acestuia, că gândurile capătă realitate și că un control al destinului poate incepe cu un control al cuvintelor pe care le rostim, iar că lucrurile la care ne gândim cel mai des sunt de fapt credințele noastre, care, mai devreme sau mai târziu se vor împlini. „Nimic nu e prea bun ca să nu fie adevărat. Nimic nu e prea minunat ca să nu se întâmple. Nimic nu e prea bun ca să nu dureze”.
Mulți dintre noi avem în jurul nostru persoane care au reușit să realizeze lucruri de care nu-i credeam în stare. Că e vorba de reușite minore sau cariere de succes, toate aceste lucruri se fac prin voință și mai ales prin convingerea că putem reuși să facem orice.
Cel mai interesant lucru mi se pare felul în care lucrează subconștientul. Atât lucrurile bune cât și cele rele se stigmatizează în această latură de care nu suntem conștienți. De aceea e important să avem mereu o atitudine pozitivă și să credem chiar și în lucrurile care par cel mai greu de realizat. Odată o dorință/nevoie spusă cu voce tare, gândită iar apoi închipuită prin puterea divină care are grija să ne ofere ceea ce ni se cuvine, se poate împlini căci ceea ce ni se cuvine prin drept divin e ceea ce ne dorim.
Un alt lucru foarte important și cu care voi încheia, este o lege pe care toți o știm dar de care uitam uneori să ținem seama: “what goes around comes around”. Toate sentimentele pe care le transmitem celor din jur se întorc asupra noastră precum toate lucrurile pe care le facem. De aceea e esențial să fim stăpâni pe reacțiile noastre și să ne gândim foarte bine cum vrem să fim tratați sau ce ne dorim în viață. Pentru alte Legi Spirituale precum Legea Prosperității, Legea Karmei și Iertarii dar si altele, vă invit la o lectură scurtă care vă poate schimba impresia asupra vieții.
Cea mai mare parte a oamenilor consideră viața o luptă, ori VIAȚA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Este un joc în care nu poți câștiga, dacă nu cunoști Legea Spirituală. Vechiul și Noul Testament dau o minunată clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DĂRUI și A PRIMI.
“Ai grijă de inimă (sau de imaginație) mai mult decât de orice altceva, căci din ea provine sursa vieții.” (Cartea proverbelor: 4; 23).
Ceea ce înseamnă că ceea ce omul își imaginează se va exterioriza, mai devreme sau mai târziu, în afacerile sale.
Eu cunosc pe cineva care se temea de o anumită boala, spune Florence Scovel Shinn. Era o boală foarte rară și necontagioasă, dar el și-o reprezenta fără încetare și citea articole despre ea, așa încat, într-o bună zi, ea se manifesta în corpul său și muri, victimă a imaginației sale dereglate.
Deci ne dăm seama că, pentru a juca cu succes Jocul Vieții, trebuie să ne dirijam bine imaginația. Acela a cărui imaginație a fost antrenată pentru a-și reprezenta doar binele, atrage în viața sa “toate dorințele juste ale inimii sale” - sănătatea, bogăția, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine și realizarea celui mai înalt ideal.
Imaginația a fost numita “Foarfecele Spiritului”, și, într-adevăr, ea decupează, decupează fără încetare, zi după zi, imaginile pe care omul le formează, mai devreme sau mai târziu, și în acest fel el întâlnește, în planul exterior, propriile sale creații. Pentru a-și forma în mod convenabil imaginația, omul trebuie să cunoască natura operațiilor care au loc în interiorul său. Grecii spuneau: “CUNOAȘTE-TE PE TINE ÎNSUTI !”.
Spiritul cuprinde trei planuri: subconștientul, conștientul și Supraconștientul. Subconștientul nu este decât puterea fără direcție. El se aseamănă cu vaporii sau electricitatea și îndeplinește ceea ce i se comandă; el nu are putere intrisecă.
Tot ceea ce omul resimte profund sau își imaginează în mod clar este imprimat în subconștient și se manifestă în cele mai mici detalii.
De exemplu, o doamnă pe care o cunosc, se juca în copilărie de-a “vaduva”. Se îmbrăca în negru, cu un voal lung și cei din jur o găseau caraghioasă și amuzantă. La maturitate se căsători cu un om pe care îl iubea profund. Puțin după nuntă, el muri și ea purta un voal lung de doliu, ani îndelungați. Subconștientul său, impresionat de imaginea pe care ea
și-o formase, o exterioriza la timpul respectiv, fără a ține seama de durerea ei.
Conștientul a fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viața așa cum este. El vede moartea, dezastrele, bolile, sărăcia și limitările de tot felul, și imprimă toate acestea în subconstient (suflet).
Supraconștientul este Spiritul Divin care se află în fiecare om; este planul ideilor perfecte.
Aici se află “modelul perfect” de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru că există un plan divin pentru fiecare.
“Exista un loc pe care trebuie să-l ocupi tu și pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcină de îndeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate îndeplini!”
Exista o imagine perfectă în Supraconștient. Această imagine se proiectează câteodată ca un fulger în conștient și pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevărat.
În realitate, acesta este destinul adevărat (destinația) omului, proiectat de Spiritul Infinit care se află în el însuși. Mulți oameni ignoră adevaratul lor destin și forțează alte lucruri, situații care nu le aparțin și care le-ar aduce doar eșecul și nemultumirea dacă ar reuși să le obțină.
O tânără, de exemplu, veni să mă vadă, spune Florence Scovel Shinn, pentru a-mi cere să “spun cuvantul” (această expresie pe care o vom întâlni deseori în acest material, înseamnă a afirma, a restabili Adevărul) pentru a se căsători cu un barbat de care era foarte îndrăgostită. (Ea l-a numit A.B.) Eu i-am raspuns că ar fi o violare a legii spirituale, dar că voi spune cuvântul pentru bărbatul care-i este ales în mod divin, bărbatul care-i aparține prin drept divin.
Și am adăugat: “Daca A.B. este acel bărbat, nu poți să-l pierzi, dacă nu este el, vei primi echivalentul lui.” Ea îl întâlnea pe AB mereu, dar acesta nu se declara. Într-o seară, ea veni să mă vadă și îmi spuse: “Stiți, de o săptămâna încoace A.B. nu mi se mai pare chiar atât de remarcabil!” I-am răspuns: “Poate că nu este el bărbatul din Planul Divin - s-ar putea să fie altul.” Puțin după aceea, ea întâlni pe cineva care se îndrăgosti de ea imediat și îi declară că ea era idealul lui. De fapt, el îi declară tot ceea ce ea dorise să auda din partea lui A.B. Ea găsi acest lucru cu totul uimitor. c**ând ea răspunse sentimentelor lui și încetă total să se mai intereseze de A.B.
Acesta este un exemplu al Legii Substituției. O idee justă a fost substituită unei idei false, în consecință, nu va rezulta nici pierdere, nici sacrificiu.
Iisus Hristos a afirmat despre cuvintele noastre că joacă un rol capital în Jocul Vieții. “Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.” Mulți oameni au fost cauza dezastrului din viața lor, pronunțând cuvinte nesăbuite. Astfel, o doamnă mă întreba într-o zi, de ce viața ei a devenit săracă și mediocră. Ea avusese un cămin plin de lucruri frumoase și avea mulți bani. Cercetând, am aflat că ea obosise să-și conducă gospodaria și repeta neâncetat: “M-am săturat de toate aceste lucruri - aș vrea să trăiesc într-un cufăr!” Ea adaugă: “Azi acest lucru s-a îndeplinit”. Cuvântul ei provocase această situație. Subconștientul nu are simțul umorului, iar oamenii își provoacă deseori nenorocirile prin glumele lor. Iată încă un exemplu: O persoană care avea o avere frumoasă, glumea mereu spunand că “se pregătește să intre în ospiciu”. În doar câțiva ani, ea fu aproape ruinată, imprimând în subconștientul său imaginea mediocrității și a sărăciei.
Din fericire, Legea este cu doua tăișuri, și o situație nefericită poate fi transformată într-o situație avantajoasă.
O consultantă veni la mine, într-o zi caldă de vară pentru a-mi cere un “tratament” (în metafizica “a trata” înseamnă a se supune acțiunii rugăciunii) pentru prosperitate. Ea era epuizată, abătută, descurajată și îmi spuse că nu mai avea decât 8 dolari. Eu i-am răspuns: “Este perfect, noi îi vom binecuvanta, și îi vom multiplica așa, cum Iisus Hristos a înmulțit pâinile și peștii”, căci El ne-a învățat că orice om are puterea de a binecuvânta și de a înmuți, de a vindeca și de a prospera.
“- Și, după aceea, ce trebuie să fac?”
“- Urmează-ți intuiția! Te atrage ceva, sau un loc anume?”
Intuiția vine din interior – trebuie atenție ca să poți să învața și înțelege. Intuiția este ghidul infailibil al omului și voi vorbi despre legile ei, mai pe larg, într-un alt articol.
Această doamnă reflecta: “Nu știu - mi se pare că ar trebui să merg la familia mea, am exact atâția bani cât costă drumul cu autocarul. “Familia sa se găsea într-un oraș îndepărtat și nu era bogată; rațiunea, intelectul păreau să spună: “Ramâi la New York, gasește de lucru și câștigă bani.” Dar eu i-am spus: “Du-te acasă - nu ignora intuiția!”, și am pronuntat pentru ea cuvântul urmator: “Spirit Infinit, deschide calea spre marea abundență pentru doamna X...; ea să-și atragă în mod irezistibil tot ce îi aparține prin drept Divin.” Și i-am recomandat să repete aceasta fără încetare. Ea plecă imediat. Câteva zile mai târziu, facând această vizită, ea reântâlni pe o veche prietenă a familiei. Prin intermediul acesteia, ea primi mai multe mii de dolari într-un mod miraculos. De atunci, ea mi-a spus adeseori: “Povestiți tuturor despre doamna care a venit să vă vadă având doar 8 dolari în buzunar, dar care și-a ascultat intuiția!”.
Abundența există întotdeauna în calea ta; dar ea nu se poate manifesta decât prin dorință, credință sau cuvântul spus.
Iisus Hristos a indicat clar că omul trebuie să facă primul pas.
“Cereți și veți primi, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide!”. (Matei 7;7)
Și în Sfânta Scriptură citim: “În ceea ce privește lucrarea mâinilor Mele, comandă-Mi!”.
Spiritul Infinit, adica Dumnezeu, este întotdeauna gata să îndeplinească dorințele mai mari sau mai mici ale oamenilor.
Orice dorință exprimată sau neexprimată este o cerere. Suntem adesea uimiți când o dorință ne este brusc îndeplinită. Într-un an, înainte de Paști, văzând trandafiri frumoși în vitrinele florăriilor, mi-am dorit să primesc unul și, timp de o clipă, l-am văzut în minte, depus la ușa mea. În ziua de Paști, îmi sosi un trandafir superb. A doua zi îi mulțumii prietenei care mi-l oferise, spunându-i că era exact ceea ce-mi doream. Ea exclamă: “Dar nu ți-am trimis trandafiri, ți-am trimis crini!”
Florarul confundase comanda ei cu alta, și-mi adusese trandafirul numai pentru că eu pusesem în acțiune legea, și pentru că trebuia să primesc un trandafir.
Nimic nu se interpune între om, cel mai înalt ideal al lui și fiecare dorință a inimii sale; doar îndoiala sau teama.
CÂND OMUL ȘTIE SĂ DOREASCĂ CU CURAJ, TOATE DORINȚELE SALE SE REALIZEAZĂ IMEDIAT.
Cu o altă ocazie, voi explica mai complet rațiunea Științifică a acestui fapt, precum și felul în care teama trebuie să fie ștearsă din conștient. Singurul dușman al omului e teama (de sărăcie, de eșec, de boală, de pierderi), adică orice sentiment de nesiguranță pe orice plan.
Iisus Hristos a spus: “De ce ți-e teamă, om cu credința slaba?” (Matei, 8:26)
Vedem deci, că trebuie să înlocuim teama cu credința, căci teama nu este decât credința inversată: este credința în rau, în loc de credința în bine.
Scopul “Jocului Vietii” este de a vedea clar Binele și de a șterge din minte toate imaginile răului. Aceasta se obține imprimând în subconștient realizarea Binelui.
Un om strălucit, care reușise excepțional, îmi povesti că ștersese brusc orice teamă din conștiința sa pentru că citise într-o zi un anunț cu litere mari conceput astfel: “De ce vă neliniștiți? Aceasta nu se va întampla, probabil, niciodată.” Aceste cuvinte frapară în mod absolut subconștientul; el are acum convingerea fermă că numai Binele va intra în viața lui și, în consecință, numai Binele se va manifesta.
În articolul următor voi trata despre diferitele metode prin care se poate impresiona subconstientul. Acesta este servitorul credincios al omului, dar trebuie să ai grija de el, să-i dai ordine corecte. Omul are constant lânga el un martor atent: subconștientul lui.
Fiecare cuvânt se gravează în subconștient și se realizează în detalii surprinzatoare. Este exact ca pentru un cântăreț, a cărui voce se înregistrează pe disc. Dacă tușește sau ezită, discul înregistrează tot. Să spargem, deci, vechiul disc al subconștientului, discurile vieții noastre pe care nu vrem să le păstrăm și să facem altele mai noi și mai frumoase!
Spune-ți cu voce tare, cu putere și convingere, aceste cuvinte: “Sparg și demolez (prin cuvântul meu) tot ceea ce (în subconștientul meu) este fals. Toate acestea se întorc în neant, caci toate aceste gânduri false au ieșit din imaginație. Acum eu gravez noi discuri prin puterea lui Hristos, care este în mine. Acestea sunt: “sanatatea, bogăția, dragostea, și expresia perfectă a Ființei mele.”
Iată cvadratura vieții, jocul complet.
O să discutăm și cum OMUL POATE MODIFICA CONDIȚIILE VIEȚII SALE SCHIMBÂND CUVINTELE.
Cel care nu cunoaște puterea cuvântului este în urma timpului său.
“Moartea și Viața sunt în puterea cuvântului.” (Proverbe. 18:21)
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
tgeorgescu
Junior
Junior

masculin
Numarul mesajelor: 97
Varsta: 38
Emploi: somer
Reputatie: 0
Puncte: 1732
Data de inscriere: 14/12/2007

MesajSubiect: Re: Puterea gândului   Mar Noi 22, 2011 12:07 am

http://formerslacker.com/blog/2007/02/19/the-truth-about-the-law-of-attraction-or-the-secret-is-retarded/
http://formerslacker.com/blog/2007/02/20/the-top-6-reasons-why-the-law-of-attraction-and-the-secret-is-bunk/
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://intellect-club.nl.eu.org

Puterea gândului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Subiecte similare

-
» Puterea unei femei
» Puterea lui Itachi
» Un strigat de ajutor, o mica speranta si puterea unui singur om.
» Metin2..(ce este acest joc;) )
» Stapanul Inelelor - J.R.R. Tolkien

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
www.DIROBENELU.com :: GENERAL-
|
Creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog