Nu stiu de ce, dar bazbudugii astia pacilea au ramas cuplati cu ideile din timpul
razboiului rece si de cate ori vorbesc despre tarile de Est,
(dar pe mine despre Romanika ma intereseaza) nu fac altceva decat sa denigreze sau sa faca misto, sau sa azvarle cu pisika moarta in ograda acestora.
Citeam azi de dimineata, ziarul navetistului belgian
Metro, unul din cele mai cetite la aceasta ora (evident pt k e moka) in care apare un articol
dublu: despre Sibiu -
cealalta capitala a culturii EU si bineinteles Luxemburg -
Capitala Europeana a Culturii.
Diferenta este vizuala in pagina ziarului, articolul Luxemburgului find pe juma de pag iar Sibiul doar de vo trei dejete, pe lat, bineinteles, iar daca mai cetim si textul atunci ne convingem de justetea relatarii reporterului.
Luxemburgul este slavit din toate directiile cardinale, daca nu l-as cunoaste, avand impresia k ar fi chiar perla rara a Europei, iar despre Sibiu, balbaind k
"acest oras medieval cunoscut sub numele german de
Hermannstadt care are vo 2 turnuri si 3 fortarete si diferite monumente recent renovate cu ajutorul fundatiilor private (germane in majoritate). Oras de 170.000 locuitori in majoritate nemti, fugiti cam toti pān Alemania prin anii '70, dar care tot mai pastreaza mostenirea lor vorbind limba lu Goethe" - pe semne k asta din urma o fi fost ala de la raskoala de la Bobalna.
Stau si ma intreb cand vor termina cu aceste imagini impartiale, cand isi vor da seama k
BASTA, sa terminat... so dam pe bune si sa fim realisti.
Oare numai eu vad asa... sau si voi aveti aceiasi impresie