www.DIROBENELU.com
Situl Românilor din Benelux
PortalAcasaChatCalendarGalerieFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectareGazeta de Belgia

Impartiti | 

Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
roman
Senior
Senior

Numarul mesajelor: 105
Varsta: 41
Reputatie: 0
Puncte: 1929
Data de inscriere: 12/02/2007

MesajSubiect: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Lun Feb 12, 2007 5:32 pm

Buna sa va fie ziua precum si inima dragi români,
Sunt unul din milioanele de români care la un moment dat si-a pus intrebarea fireasca, daca nu este mai bine sa plece in strainatate si descoperind siteul vostru m-am gandit, daca nu cumva pot gasii raspuns la intrebarea mea, chiar aici, printre voi.
Fac apel la bunavointa voastra si la timpul vostru liber pentru a imi raspunde la urmatoarea intrebare: ce poate face si cum se poate descurca un roman ca mine,(in Belgia sau Olanda de exemplu) care ajunge intr-o tara straina unde nu cunoaste pe nimeni si nimic (stiu ceva franceza si engleza).
Ca sa intreb mai mult, teama mea este: unde stau la inceput, cum sa i-mi gasesc o gazda, cum sa gasesc ceva de munca si unde, (am auzit ca ma pot instala pe contul meu, dar nu inteleg asta si nu stiu cum si care sunt conditiile si ce acte i-mi trebuiesc), diploma mea de tecnician electrician,
este buna acolo ?, pot lucra in baza ei ca sa nu mai enumar restul intrebarilor care ma framinta.
Poate vrea cineva sa i-mi spuna care sunt acesti primi-pasi greu de facut, ca sa pot lua o hotarire inteleapta, mai ales ca sunt familist cu copil.
Va multumesc anticipat.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Admin
Master
Master

masculin
Numarul mesajelor: 1414
Reputatie: 39
Puncte: 2786
Data de inscriere: 22/11/2006

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Lun Feb 12, 2007 6:10 pm

Bun venit Roman,
Sunt convins ca se va gasii un român saritor si sufletist, iar intrebarile tale nu vor ramine fara raspuns.

Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor: 568
Varsta: 35
Emploi: comunicare
Loisirs: viata
Puncte: 2008
Data de inscriere: 26/11/2006

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Lun Feb 12, 2007 6:19 pm

Bun venit Roman.
Multe intrebari si cred ca sunt si mai multe raspunsuri la ele. Belgia si Olanda sunt tari mici si apropiate, insa legile difera. Dar oriunde te-ai duce, ai nevoie de pozitivism, perseverenta, sa realizezi ca poate nu o sa fie usor si sa nu te dai uspr batut. Daca mai adaugi si un pic de sansa...e si mai bine. Insa nu uita, aici, mai ales aici, sansele ti se creezi tu.

In primul rand gandeste-te bine cum ai vrea sa incerci. Doar tu, si sa iti aduci familia ulterior, sau doriti sa veniti cu totii? Doresti sa te axezi pe meseria ta, sau vrei sa muncesti orice, numai munca sa fie? Vrei sa pleci unde ti se iveste o sansa, sau vorbind franceza te gandesti ca o sa iti fie mai usor in partea wallona a Belgiei?

Sunt f multe date necalre, si atat timp cat tu stii doar ca vrei...dar nu si ce si cum...e greu de dat un raspusn. insa, atentie,a cii nu umbla cainii cu covrigi in coada. Nu te arunca cu capul inainte, Gandeste-te la copil si ca nu e usor sa il smulgi din radacinile lor si sa-l aduci aici, chiar daca este poate o experienta extraordinara pt el si ii poate oferi o gramada de posibilitati.

Nu ti-am dat nici un raspuns concret...eu sunt mai filozofala, dar cred ca pe parcurs, cand si tie iti va fi mai clar ce vrei, se vor ivii si raspunsurile!

Bafta!
Sus In jos
Badea
Senior
Senior

Numarul mesajelor: 231
Puncte: 2006
Data de inscriere: 27/11/2006

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Mar Feb 13, 2007 12:33 am

In primul rand iti trebuie un loc de munca! In Olanda sunt chiriile foarte mari, daca nu ai o situatie sigura nu te sfatuiesc sa-ti aduci familia aici. Parerea mea este sa vi intai singur sa te orientezi pe aici, sa-ti gasesti servici si un loc unde sa stati.

Informatii pentru Olanda

Pentru a obtine un sofi-nummar (numar de la fisk) suni la nr acesta 08000543 si faci o programare. Cand te prezinti la fisk va trebuii sa complectezi un formular cu datele personale inclusif adresa din Olanda, dar nu se cere nimic drept dovada ca locuiesti la acea adresa, deci poti obtine acel numar usor.

Cu un numar SOFI iti poti deschide un cont la banca, cu un nr sofi si cont bancar, poti sa lucrezi doar in anumite domenii. Care sunt exact nu stiu acum, dar revin pentru asta. Nu stiu daca domeniul tau este unul din ele. Daca domeniul tau nu este un asa zis 'domen liber' iti trebuie permis de munca de la CWI (fortele de munca) acest permis il poate obtine un patron care vrea sa te angajeze, daca demonstreaza ca a cautat 5 saptamani un olandez sau un cetatean din EU care nu are restrictii pe piata muncii.

Deschide linkurile astea unde gasesti mai multe informatii despre acte.
http://www.ind.nl/EN/index.asp
www.nuffic.nl
Sus In jos
roman
Senior
Senior

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Mar Feb 13, 2007 6:04 pm

Va multumesc mult la cei care mi-a-ti raspuns si va doresc tot binele din lume. Va rog sa ma scuzati daca credeti ca sunt prea insistent dar defapt cum stiu un pic de franceza as fi avut mai mult nevoie de niste informatii din Belgia si fac apel din nou la cineva care vrea sa ma ajute si stie legea in cazurile de care am intrebat mai sus sa imi spuna si mie cum as putea proceda. Stiu abuzez de timpul vostru liber, dar daca ati putea sa ma ajutati in aceasta privinta ati face un mare bine si poate nu numai mie ci si altor români care pot citii aceste raspunsuri si intelege ceva despre sistemul din aceste tari straine. Sa nu credeti ca nu am citit la rubrica informatii utile, ba chiar am luat la rind toate adresele de acolo, dar pentru un român pus in fata atitor informatii de tot felul este greu sa faca discernamintul lor si sa aleaga exact ce îi trebuie din ele, deoarece nu stiu exact care sunt cele mai folositoare. Sunt convins ca unii dintre dumneavoastra ati trecut prin aceste etape si aveti experienta in astfel de probleme.
Va multumesc.
Sus In jos
marku
Senior
Senior

Numarul mesajelor: 229
Varsta: 101
Puncte: 2013
Data de inscriere: 23/11/2006

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Mar Feb 13, 2007 6:23 pm

Mey Roman,
Bun venit pacilea,
Eu unul te-as ajuta cu cea mai mare placere, daca as fi la curent cu legea noua de aici, dar din pacate tot (sau aproape tot) ce era valabil cand am venit eu, acum este depasit si nu as vrea sa te indrum gresit, nu se mai potriveste azilul politic care dadea dreptul la sedere aici, cu statutul de independent, sau altele pe care nici nu le stiu, de acum.
Totusi sunt printre noi tineri deosebit de inteligenti si informati, care daca isi fac timp, iti vor face un tuto despre asta, de vei stii si de unde sa iti cumperi mancarea si toalele mai ieftin pt inceput.
Acum sa nu crezi ca arunc pisica in curtea vecinului, dar asa este efectiv, nu vreau sa iti spun lucruri care sar putea adeverii a fi false, si ca sa vezi ca am buna vointa am sa iti spun ceva prin PM, care te va interesa, dar las pe altii care se pricep, sa raspunda la intrebarile tale.
Succes si bafta.
Sus In jos
roman
Senior
Senior

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Sam Mar 03, 2007 10:24 pm

Fratilor,
chiar nu stie nimeni de prin Belgia ceva?
Sus In jos
mishulyna
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor: 65
Varsta: 49
Puncte: 1975
Data de inscriere: 06/01/2007

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Sam Mar 03, 2007 10:50 pm

roman, iti recomand ca alternativa www.rombel.com rubrica "intrebari fre
cvente ale emigrantului roman", un fel de FAQ...
Sus In jos
deklaas
Senior
Senior

masculin
Numarul mesajelor: 148
Varsta: 17
Emploi: brainwasher
Loisirs: mirarea. din ea s-a nascut filozofia.
Puncte: 1942
Data de inscriere: 30/01/2007

MesajSubiect: informatii   Dum Mar 04, 2007 12:23 am

in curand va fi si pe site-ul nostru o rubrica dedicata stabilirii in Belgia de care voi incerca sa ma ocup personal si la intretinerea careia sper sa participe si alti oameni informati.

pana atunci va puteti baza pe informatiile de pe site-ul:
http://dofi.fgov.be

referitor la topicul omolog de pe site-ul caruia tocmai i s-a facut publicitate prin marinimia unui membru mult-iubit al acelui site.... contine informatii care nu mai sunt la zi. am anuntat intr-o zi pe unul dintre moderatorii de-acolo dar n-am reusit sa-i trezesc interesul.

Julian DeKlaas

Ultima editare efectuata de catre in Lun Mar 05, 2007 1:42 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Admin
Master
Master

masculin
Numarul mesajelor: 1414
Reputatie: 39
Puncte: 2786
Data de inscriere: 22/11/2006

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Dum Mar 04, 2007 10:10 am

roman a scris:
Fratilor,
chiar nu stie nimeni de prin Belgia ceva?

vezi romane, cu putina rabdare si tinind aproape de noi Very Happy vei obtine si informatiile dorite, deoarece românii de aici cand promit o chestie i-si tin cuvantul.
Juliane, sa nu ma contrazici acu Laughing

Senior
Senior

masculin
Numarul mesajelor: 127
Varsta: 49
Emploi: transporturi/logistica
Loisirs: navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie
Puncte: 1936
Data de inscriere: 05/02/2007

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Dum Mar 04, 2007 10:20 pm

Cele mai "la zi" solutzii sunt simple,concrete,reale si BENEFice:
-munca la negru si la maximum (ca tot n-au ce sa-ti faca...cel mult un traseu gratis>RO)
-munca declarata la max. mi-temps(juma' de norma) ca mai mult, platesti coji de nuca si iluzii fabricate de sistem!
-chiria cit mai mica
-la banca sa nu te bata gandul sa te dai cu "credit ipocri-zar" ca te jumulesc si sug de vlaga si chef de viata!
-nu-ti lua AUTO, ca dai mai mult de cat face si n'ajungi mai departe de o ora de Bxl
Dupa un timp, anume si dupa gradul de suportabilitate... ia in seama vorba noastra ...get-beget : URA SI LA GARA!
\Ii pupi pe toti din mers... te duci la "noi la tzara" si traiesti la coltz de liniste,modestie si normalitate...restul sunt comentarii,reguli,norme,legi si alte EUROmatrapazlacuri care te baga-n boala, exact atunci cand crezi... ca esti la zi cu.... CE???

PS
A se lua in bascalie de cei ce se vor "seriosi" si in serios de cei ce "nu stiu de gluma" !
aplauze
Sus In jos
roman
Senior
Senior

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Vin Mar 16, 2007 8:12 am

EMIGRANT,
Mercic pt informatii, mai vin si eu de acasa.
Sus In jos
Neptuna
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor: 568
Varsta: 35
Emploi: comunicare
Loisirs: viata
Puncte: 2008
Data de inscriere: 26/11/2006

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Vin Mar 16, 2007 11:18 am

Ii grea viata, Mucccelmic? Iar nu ai gasit ambrozia si nectarul? ;)
Sus In jos
emigrant
Senior
Senior

masculin
Numarul mesajelor: 118
Varsta: 34
Puncte: 2026

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Vin Mar 16, 2007 11:50 am

roman a scris:
EMIGRANT,
Mercic pt informatii, mai vin si eu de acasa.

Plcaerea e de partea mea stimate roman.

Cred ca te pot ajuta cu toate informatiile necesare stabilirii pe teritoriul Belgiei( in principal Brussels). Incepand de la sosire si pana la gasirea unui loc de munca. Detin toate informatiile la zi, inclusiv legile si aplicatiile ei in practica , deci fii pe faza.... . Totodata, sper ca ai inteles scopul acestui site si te rog raspunde-mi la cateva intrebari generale pentru a te indruma pe o cale cat mai corecta.

1. Cat reprezinta partea materiala?

2. Vii singur ? si apoi ulterior cu familia?

3. Zonele din Brussels in care doresti sa locuiesti?( aici tin sa-mi precizezi conditiile in care vrei sa stai si anume: in cohabitatie sau singur)

Multumesc de timpul acordat si astept raspunsurile tale.

Cu stima,

Emigrant
Sus In jos
emigrant
Senior
Senior

masculin
Numarul mesajelor: 118
Varsta: 34
Puncte: 2026

MesajSubiect: Re: Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari   Vin Mar 16, 2007 11:55 am

mishulyna a scris:
roman, iti recomand ca alternativa www.rombel.com rubrica "intrebari fre
cvente ale emigrantului roman", un fel de FAQ...

Stimata Doamna Mishulyna,

Tin sa va precizez ca pe acest site informatiile care sunt la dispozitia membrilor sunt conforme cu realitatea, verificate de subsemnatul, aplicate in practica. Deci pe viitor , trimiterea unui membru dirobenelul pe un alt site .nu este tocmai indicata.

Multumesc pentru intelegerea acordata.

PS: Lucrez impreuna cu Captain la ordonarea tuturor informatiilor necesare in vederea acordarii unui ajutor corect, just, la obiect si cat se poate de veridic.
Sus In jos

Cum sa ma descurc si eu prin aceste tari

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Subiecte similare

-
» Eu, prin lume...:)
» BaNcUrI SuPeR TaRi
» Lectia 4:SUBSTANTIVIZAREA PRIN CONVERSIUNE
» Sa fim mai puternici prin aliante!
» Pastele Evreiesc sarbatorit de evrei in secolele VIII-VII i.Hr. prin arderea propriilor copii in Focuri Sacrificiale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
www.DIROBENELU.com :: GENERAL-
|
Creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog