www.DIROBENELU.com Situl Românilor din Benelux |
| |
| Autor | Mesaj |
|---|
muccelmic Senior

Numarul mesajelor: 127 Varsta: 49 Localisation: Uccle Emploi: transporturi/logistica Loisirs: navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie Reputatie: 0 Puncte: 1936 Data de inscriere: 05/02/2007
 | Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Vin Apr 06, 2007 8:18 pm | |
| Dzeu este permanent prezent pentru "interviuri"... suparator este ca NOI, cei ce suntem "asemanatori" Lui- il asaltam cu tot soiul de intrebari.rugaciuni (unii chiar cu blesteme_) numai atunci cand suntem la ananghie,suparati,nedreptatiti...intr-un fel ii fortam mana, zbieram din rasputeri la stilul "Doamne ajuta!!!" Daaar cand ne este bine??? nici macar un "sms" nu-i dam... se umfla drojdia-n noi si nu ne mai incap "divertismentele" in ordinea de zi!!! La cate intrebari suntem in stare sa-i raspundem??? |
|  | | emigrant Senior

Numarul mesajelor: 118 Varsta: 34 Reputatie: 0 Puncte: 2026 Data de inscriere: 27/11/2006
 | Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Sam Apr 07, 2007 12:49 am | |
| | muccelmic a scris: | | La cate intrebari suntem in stare sa-i raspundem??? |
La o singura intrebare: Cine sunt eu?  |
|  | | Neptuna Expert

Numarul mesajelor: 568 Varsta: 35 Emploi: comunicare Loisirs: viata Reputatie: 0 Puncte: 2008 Data de inscriere: 26/11/2006
 | Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Sam Apr 07, 2007 7:05 am | |
| | emigrant a scris: | | muccelmic a scris: | | La cate intrebari suntem in stare sa-i raspundem??? |
La o singura intrebare: Cine sunt eu?  |
Zau, stii raspunsul? Ia spune-mi, cine esti tu? poti sa te definesti fara sa fi in raport cu celalti...adica doar tu, in totalitate...independent de orice te inconjoara? Nu cred... tu esti, ca oricare dintre noi, raportat la ceva/cineva, si prin consecinta, o suma de priviri subiective, care adunate pot ajunge la un oarecare obiectivism, dra nu total. tu esti: fiul cuiva, prietenul alcuiva, vecinul cuiva, iubitul cuiva, seful cuiva, trecatorul de pe strada, nickul de le site fata de alte nickuri... esti mereu doar o parte ce se refecta in raport cu altii...niciodata in totalitate TU. Asa ca, cine esti tu? Nici tu nu te poti defini, pentru ca si tu te raportezi pe tine insutia la imaginea si perceperea ce o ai tu fata de tine care si aceea e conditionata de intelegerea da sine, limitata de evolutia in varsta/experienta pe care o ai, de puterea autocunasterii, de prejudecati, etc... Cine esti tu?....sunt curioasa? Pentru ca cine sunt eu...ei...este ceva ce sa descoper din ce in ce ai mult in fiecare clipa a vietii ...si sa si vreau nu o sa descopar tot ...;-) |
|  | | muccelmic Senior

Numarul mesajelor: 127 Varsta: 49 Localisation: Uccle Emploi: transporturi/logistica Loisirs: navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie Reputatie: 0 Puncte: 1936 Data de inscriere: 05/02/2007
 | Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Sam Apr 07, 2007 9:00 am | |
| Un cuvant atotstiut defineste omul> ADAMAH In ebraica se poate citi cam asa> Aleph DAM Mah> Aleph, este prima litera si unica in felul ei, grafic reprezentind un om cu bratele in sus-DAM inseamna sange(cel ce este pompat in vene permanent) iar Mah inseamna CE? de fapt intrebarea ce si-a pus-o Creatorul in a sasea zi! ADAMAH inseamna pamant, acel humus primordial iar ca sa poata sa-si caute identitatea a fost creata EVA ce inseamna VIATA In concluzie suntem PAMANT&VIATA...restul sunt comentarii si divertisment! |
|  | | Giulia Senior

Numarul mesajelor: 179 Varsta: 38 Reputatie: 0 Puncte: 2008 Data de inscriere: 25/11/2006
 | Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Dum Apr 08, 2007 9:33 pm | |
| | muccelmic a scris: | Un cuvant atotstiut defineste omul> ADAMAH In ebraica se poate citi cam asa> Aleph DAM Mah> Aleph, este prima litera si unica in felul ei, grafic reprezentind un om cu bratele in sus-DAM inseamna sange(cel ce este pompat in vene permanent) iar Mah inseamna CE? de fapt intrebarea ce si-a pus-o Creatorul in a sasea zi! ADAMAH inseamna pamant, acel humus primordial iar ca sa poata sa-si caute identitatea a fost creata EVA ce inseamna VIATA In concluzie suntem PAMANT&VIATA...restul sunt comentarii si divertisment! |
Draga Muccelmic, imi place foarte mult cum graiesti! Raspunsul tau este mai mult decat interesant si pertinent ...profund. De fapt, exista mai multe raspunsuri la aceasta intrebare insa ele sunt in functie de nivelul de intelepciune atins de fiecare. Sigur ca da, un raspuns care sa reprezinte lumea obisnuita, perspectiva realista si imediata poate sa arate ca cel dat de Neptuna. El nu este unul gresit ci din contra, foarte corect. Dar aceasta intrebare existentialista poate fi intoarsa pe toate fetele iar raspunsul tau este unul cu mult mai ... intelept (fara sa vreau sa jignesc pe cineva). salutari!
 |
|  | | muccelmic Senior

| Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Lun Apr 09, 2007 8:31 am | |
|  Ma bucur mult, vazand ca acel inceput de furtuna a calificativelor care a ravasit putzin topicurile din "diro..." a incetat si se poate partaja un cuvant(fie el si in ebraica) o idee, o poveste,un raspuns... Cred ca aceasta intrebare "CE?" ne imprejmuieste existenta sub toate formele-cautam permanent... mai gasim cate o frantura de raspuns, iar cautam... partea frumoasa a cautarii, mi-aduce aminte de ceva de demult: "Citeste si da mai departe!" Saptamana buna la toti!  |
|  | | tgeorgescu Junior

Numarul mesajelor: 97 Varsta: 38 Localisation: Zwolle Emploi: somer Reputatie: 0 Puncte: 1732 Data de inscriere: 14/12/2007
 | Subiect: Re: Monologul lui Dzeu Dum Dec 04, 2011 10:10 pm | |
| | roman a scris: | Octavian Paler a scris o chestie f. interesantă, care se numește Interviu cu Dumnezeu. Pt cine are rabdare sa citeasca: - Ai vrea s-mi iei un interviu, deci... -Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zambit. - Timpul meu este eternitatea... Ce intrebari ai vrea sa-mi pui? - Ce te surprinde cel mai mult la oameni? - Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, iar apoi tanjesc sa fie iar copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani, iar apoi isi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea. Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si iuta prezentul, iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait. - Ca Parinte, care ar di cateva din lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copiii tai? - Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inimile celor pe care ii iubesc, si ca dureaza ani de zile ca acestea sa se vindece. sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin. Sa invete ca exista oameni care ii iubesc, dar inca nu stiu sa-si exprime sentimentele. sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru fiecare vazandu-l in mod diferit. Sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti, de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi. - Multumesc pentru timpul acordat. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie? - Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna. |
| Octavian Paler a scris: | | Nu eu i-am luat lui Dumnezeu interviul pe care autorul real al „capodoperei" (mult prea modest pentru un reporter metafizic) l-a publicat pe Internet si in diverse reviste sau jurnale cu numele meu! Eu nu-mi permit sa discut atat de familiar cu Tatal nostru ceresc. Nu sunt in stare nici sa-mi imaginez unde anume se afla Dumnezeu si cum isi supravegheaza opera! Singura „impertinenta" pe care mi-am permis-o a fost sa tresar cand am aflat ca Van Gogh concepea Judecata de Apoi ca pe un moment in care Dumnezeu se va justifica pentru suferintele pe care le-a tolerat. |
http://rodulpamantului.blogspot.com/2011_07_01_archive.html
| rodulpamantului a scris: | | Sanchi Paler... ! Daca v-a trecut vreo clipa prin minte ca marele si regretatul scriitor Octavian Paler ar fi scris vreodata texte siropoase pentru domnisoare de pension, v-ati inselat amarnic. Un biet fonfleu spiritualistic, asta reprezinta dialogurile in(tel)epte imaginate mai sus, care incing in continuare internetul, alergand pe e-mail de la un spiritualistic la altul si calarindu-le pe deselate inteligenta - din nefericire nu doar lor - alaturi de alte asemenea texte "inedite", semnate chipurile de Gabriel Garcia Marques, bunaoara. |
Vezi si http://www.dirobenelu.com/t2302-pacaleala-cu-o-falsa-poezie-de-pablo-neruda#12222 |
|  | | |
Subiecte similare |  |
|
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|